Ідеальна каблучка для заручин: вона обов'язково скаже «так»

post_border
29.04.2021

Каблучка королеви Єлизавети II, виготовлена за індивідуальним замовленням її майбутнього чоловіка у лондонського ювеліра Філіпа Антробуса, скріпила їх шлюб на довгі сімдесят три роки. Пропозиція руки та серця — найважливіший етап в житті кожної людини. Щоб все пройшло ідеально, важливо підготуватися до нього заздалегідь, а також вибрати ідеальну каблучку до заручин. Дізнавайтеся всі секрети та робіть вибір разом з нами. 

Обрати каблучку для заручин

Пропозиція руки та серця: культура і традиції

Ритуал заручення з об'єктом любові та пристрасті — це особлива подія. Протягом довгих століть, люди усього світу намагаються зробити його особливим, зворушливим та емоційним. Ведеться ретельна підготовка, щоб жодна важлива деталь не була забута. Потрібно також зберегти таємницю, оскільки ефект несподіванки зіграє на руку.

Якщо чоловік хоче отримати заповітну згоду, йому необхідно враховувати смаки, інтереси, побажання та мрії своєї обраниці. Саме тому кожна історія заручення — унікальна. Але основні її атрибути присутні завжди:

  • Візит ввічливості до батьків нареченої з проханням схвалити кандидатуру нареченого.
  • Таємна розмова з проханням про укладення шлюбного союзу (з колінопреклонінням).
  • Одягання на палець каблучки для заручин в разі згоди.
  • Розважальна частина.

Благословення батьків та розважальна частина може бути, а може і не бути, але каблучка з визнанням — обов'язкові. Важливість каблучки для заручин складно переоцінити, адже вона показує всю повагу, любов і цінність жінки в очах свого чоловіка. Якщо кільце виявиться недостатньо розкішним, є ризик отримати відмову. Щоб не стати жертвою власної недосвідченості або жадібності, варто придбати відповідну каблучку, з огляду на ряд деталей.

Попередня підготовка: як зробити заміри

Важливо, щоб каблучка підходила за розміром. Тому, що навіть перстень з дуже великим діамантом, який не налазить на мізинець або спадає з великого пальця, стане провалом століття для чоловіка. І може викликати у дівчини роздратування, а також неприязнь.

Поділимося секретами того, як правильно заміряти каблучку, щоб дівчина не зрозуміла, що замишляє майбутній наречений на її адресу. Отже, ось варіанти дій:

  1. Якщо ви живете разом, тимчасово візьміть в скриньці для прикрас каблучку, яку дівчина носить на безіменному пальці, сходіть з нею до ювеліра, та непомітно поверніть назад.
  2. Можна взяти каблучку і непомітно обвести її олівцем на аркуші паперу по внутрішньому контуру, поки дівчина миє посуд або приймає душ.
  3. Втисніть каблучку в пластичний матеріал (пластилін), щоб в ньому залишився чіткий відбиток.
  4. Непомітно прикладіть каблучку до лінійки, запам'ятайте її діаметр.
  5. Одягніть каблучку на свій палець, просунувши до комфортного розміщення, запам'ятайте або відзначте ручкою верхній край (щоб відбиток не стерся, обмотайте палець пластиром).
  6. Спробуйте залучити дівчину в гру, запропонуйте пройти психологічний тест, де одним з питань буде розмір її каблучки на безіменному пальці. Дівчата, які люблять прикраси, знають його.
  7. Підгляньте розмір на каблучці (деякі виробники роблять клейма).
  8. Займіться творчістю, зробивши спільний відбиток рук на пам'ять (виміряйте діаметр безіменного пальця на малюнку).

Найголовніше — зберігайте спокій, щоб не видати себе. Витримавши інтригу, зможете створити потрібний ефект несподіванки, заради якого все це затівається.

Правила та сучасні тренди при виборі каблучки для заручин

Каблучка для заручин вашої прапрабабусі не обов'язково стане ідеалом для вашої дівчини. Щоб вгадати зі смаками, треба знати сучасні тренди в ювелірному мистецтві. Традиційні правила вибору каблучки також варто знати. Існує три основних види каблучки для заручин:

  • Солітер (каблучка з одним камінцем, частіше діамантом).
  • Каблучка гало або каблучка з ореолом дрібного каміння навколо головного великого камінця;
  • Виріб з трьома або п'ятьма камінцями.
  • Щоб перстень був актуальним, важливо також враховувати модні тренди:
  • Ободок каблучки тепер потовщений та виглядає ширше, а його форма стала більш обтічною.
  • Вставки з каміння в каблучці — більші, ніж це було прийнято раніше, вони втоплені в метал.
  • У каблучках використовують не тільки білі діаманти, а й кольорові варіанти, а їх огранювання більш різноманітне та незвичайне.
  • Мінімалізм, багатошаровість та асиметрія надають прикрасам особливий шарм.

Важливо врахувати ще і смак дівчини, її стиль життя, щоб каблучки для заручин гармоніювала з іншими прикрасами обраниці.

Найвідоміші каблучки для заручин

Варто знати про найзнаменитіші каблучки для заручин, щоб більше розбиратися в них:

Цю каблучку знають всі та саме її заслужено вважають найвідомішою у світі каблучкою для заручин. Адже вона блищала на руці королеви сердець, незрівнянної леді Ді. Виріб бренду Garrard являє собою великий сапфір в білому золоті та в оточенні діамантів. Тепер належить Кейт Міддлтон.

Не можна не згадати про каблучку Грейс Келлі, одержану нею від князя Монако Реньє III. Каблучка від Cartier з величезним діамантом коштувала понад $ 4 млн.

За перипетіями в життя цієї яскравої пари стежили мільйони шанувальників. На жаль, шлюб Анджеліни Джолі та Бреда Пітта розпався, але каблучка для заручин, подарована закоханим чоловіком, залишилося в пам'яті цінителів ювелірного мистецтва. Бред особисто взяв участь в розробці її дизайну та виклав за унікальну річ цілих півмільйона доларів.

Дональд Трамп вміє доглядати красиво: щоб отримати згоду дружини на шлюб, він подарував Меланії каблучку із діамантом вагою 12 каратів квадратного огранювання. Ціна виробу — $ 2 млн.

Покроковий план вибору каблучки для заручин

Отже, у вас достатньо інформації, щоб зробити правильний вибір. Дотримуйтесь покрокового плану вибору каблучки для заручин:

  1. Визначтеся з бюджетом покупки. Не варто лізти в борги, адже попереду у вас — організація весільної церемонії та спільний побут. Будьте реалістами, але зумійте здивувати дівчину вишуканим вибором.
  2. Вибирайте дизайн каблучки з урахуванням смаку дівчини. Не соромтеся просити допомоги. Показавши досвідченому консультанту її аккаунт у соцмережі, ви дозволите створити враження про стиль.
  3. Зробіть вибір металу та каміння з точки зору практичності або оригінальності: золото 585 проби та діаманти — це класика. Враховуйте параметри каміння (чистоту, розмір, каратність).
  4. Огранка каміння — важлива, адже вона повинна відповідати смаку обраниці. Вибирайте один з десяти найпопулярніших видів огранки. Наприклад, коло або емеральд.
  5. Перевіряйте наявність сертифікатів (GIA, IGL, IDL і т.д.), що підтверджують справжність каміння.

При виборі ідеальної каблучки для заручин звертайтеся за підказкою до консультантів KIMBERLI JEWELRY HOUSE. Вони не тільки допоможуть зорієнтуватися у великому каталозі виробів бренду, але і розкажуть про можливості створення каблучки унікального дизайну в KIMBERLI ATELIER.

Вибір каблучки для заручин в каталозі бренду KIMBERLI неймовірно широкий, а кожен виріб є неперевершеним шедевром. Як і улюблена жінка. Пам'ятайте: у вас буде тільки одна спроба почути її «так», тож не проваліть свій іспит на мужність!

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
14 + ? = 22